Vergelijken doe je zo

Vergelijken is iets wat we vaak doen, soms geheel onbewust maar vaker juist heel bewust. Vergelijken is namelijk erg zin vol, welke baan past bij ons, welke stage is beter voor ons cv, welke vlucht is goedkoper, welke fiets heeft meer kwaliteit, etc. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je het beste kunt vergelijken – en dan vooral bij het vergelijken van uitjes.

Verzamel informatie

De eerste stap is om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. En dan bedoelen we echt zo veel mogelijk: zoek het internet af en sla alles op in een bestand, als je dit wat meer visueel wilt maken kun je dat doen in de vorm van een eps-bestand (http://www.eps-bestand.nl/). Zorg ervoor dat de informatie overzichtelijk is verzameld. Om dat te bereiken kun je werken met behulp van verschillende kleuren, duidelijke onderscheidingen, etc. Het gaat er niet om dat dit er mooi uitziet, het gaat er om dat je duidelijk terug kan zien welke uitjes je met elkaar aan het vergelijken bent.

Maak rijtjes

Wellicht klinkt dit kinderlijk, maar rijtjes en lijstjes maken kan echt heel behulpzaam zijn. Zet de nadelen en voordelen tegenover elkaar. En maak vervolgens een top 3, 5, 10 (ligt er natuurlijk aan hoeveel verschillende uitjes je aan het vergelijken bent). Als het goed is heb je alles zo op een rijtje, letterlijk en figuurlijk. Je kunt snel onderscheiden welk uitje de meeste voordelen heeft, en welke de eerste plek inneemt.

Kies

Dan zijn we bij de laatste stap beland. Dit is tegelijkertijd voor velen de moeilijkste, een keuze maken is nou eenmaal moeilijk. Kies voor het uitje (in dit geval) die het goedkoopste is, het leukste is of bijvoorbeeld het meest geschikt is voor jou en je gezin. Wanneer je eenmaal een keuze hebt kunnen maken is het tijd om dit uitje daadwerkelijk te gaan plannen! Alvast veel plezier gewenst van ons!

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*