Waar zijn de mooiste stranden van Nederland?

Nederland is het land bij uitstek van zee, strand en water. Het is dan ook geen wonder dat in ons land de mooiste stranden te vinden zijn. Soms is het moeilijk kiezen, maar we hebben het toch geprobeerd. Waar zijn de mooiste stranden van Nederland?

De mooiste stranden in Cadzand

Cadzand is een Zeeuwse badplaats die nog net in Nederland ligt. Belgiƫ is hier nooit veraf, en het strand is hier werkelijk hemelsbreed. De plek van Nederland voor wie in de zomer van zonnebaden en de zee houdt. Hier zit je nooit te dicht op elkaar gedrumd. Plaats genoeg hier, want het strand van Cadzand is 11 kilometer lang!

Heeft u de stranden in Vrouwenpolder wel eens gezien?

Zeeland is een populaire provincie wanneer het over mooie en zuivere stranden gaat. Vrouwenpolder ligt op het eiland Walcheren en is bekend om zijn veelzijdigheid op het gebied van recreatiemogelijkheden. Ook hier is het strand schoon en breed. Kinderen zijn zeer welkom in Vrouwenpolder en het is een populaire badplaats in Nederland. Naturisten kunnen hier terecht op het afgeschermde naaktstrand.

Scheveningen, enorm gezellig!

Het strand van Scheveningen mag zeker niet ontbreken in dit overzicht. Dit strand werd al vele malen bezongen en het is dan ook geen wonder dat hier een van de mooiste stranden van Nederland te bewonderen valt. Je kunt het zelfs van achter je computer met de webcam bewonderen. Ook dit is een breed wit zandstrand dat in de zomer zeer in trek is.

Bergen aan Zee, eindeloos wandelen

Ook in Bergen aan Zee vind je een mooi, breed zandstrand. Je hebt hier alles dicht bij de hand. De horeca is hier aan de rand van het strand gevestigd, zodat je hier letterlijk bijna aan zee een stukje kunt eten of je kopje koffie drinken. Dit strand is niet alleen mooi, het is ook nog eens goed uitgerust. Je kunt hier aan kitesurfen en windsurfen doen. Verder is dit strand ook rolstoelvriendelijk gemaakt. Je kunt hier zelfs rolstoelen huren die speciaal ontworpen werden voor op het strand. Hier kan iedereen genieten.

Texel, heerlijk genieten

Texel, het grootste van de Waddeneilanden staat bekend om zijn mooi strand. De mogelijkheden zijn hier eindeloos. Je hebt hier wel 30 km strand en dat is ongeveer de helft van wat je aan de hele Belgische kust hebt. Het strand van Texel is daarom alleen al terecht een van de mooiste stranden van Nederland. Hier heb je pure luxe op strandgebied. Hier heb je mogelijkheid tot zonnebaden, strandwandelingen, iets eten of drinken in een strandpaviljoen. Indien je wilt, kun je hier een naaktstrand bezoeken.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*