Post uit Texel

Vanuit Texel ontvingen we laatst deze ansichtkaart:

kaart-texel

 

Leuk hè zo’n ouderwetse kaart? Jammer dat dit tegenwoordig nog weinig wordt gedaan. Ga maar eens bij jezelf na; wanneer heb je voor het laatst een kaartje geschreven? En weet je überhaupt nog wel wat een postzegel kost? Wij waren in ieder geval erg blij met deze post uit Texel.

Op Texel kan je veel uiteenlopende activiteiten doen, voor jong en oud. Het perfecte week(end)je weg!

Texel en kinderen

Op het landgoed De Bonte Belevenis kunnen (jij en) je kinderen zien hoe kaarsen, papier, bier, zeep en brood worden gemaakt. Sterker nog: je mag dit zelf ook proberen. Daarnaast is er een speeltuin waar ze lekker kunnen klauteren. Wat ook erg leuk is is de theeschenkerij en de midgetgolfbaan. Natuurlijk zijn de boerderijdieren ook aanwezig.

Texel en dieren

Texel is rijk aan dieren. Mooie soorten vogels, zeehonden en de kenmerkende schaapjes. De zeehonden zijn te bewonderen in ecomare en tijdens een rondvaart. Met de lammetjes kun je knuffelen. Rond eind maart tot september is kraambezoek van harte welkom op Schepenboerderij Texel. Bijna elke middag kan er dan vol liefde geknuffeld en geaaid worden.

Texel en zijn omgeving

Er zijn ontelbaar veel routes die je kunt bewandelen door de natuur van Texel. Te voet of op de fiets, het zal ongetwijfeld bewonderenswaardig zijn.

Wat zou een waddeneiland zijn zonder vuurtoren? De vuurtoren op de noordpunt van Texel kun je beklimmen. Een adembenemend uitzicht over de Noordzee, Vlieland, de Waddenzee en Texel zelf.

Texel en eten

Ook aan restaurants schort het niet. Heerlijk eten doe je ook op Texel. Vooral in Den Burg zitten veel restaurants met aanzien. De Smulpot en De Twaalf Balcken hebben naast heerlijke gerechten ook een fijne (Texelse) sfeer en lieve mensen.

Een toetje is natuurlijk ook erg belangrijk. Bij IJsboerderij Labora maakt ijsboer Christiaan zijn ijs van verse room en melk. Dit komt van de koeien die grazen in het prachtige natuurgebied De Roggesloot. De smaken lopen uiteen van Oma’s Appeltaart en Hoky Poky tot aardbeiensorbet.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*